петък, януари 29, 2010

Риба - много вкусна

Kalakasvisvuoka, или треска със зеленчуци по финландски – много вкусно

Необходими продукти за 4 порции
600 г филе от треска
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. сол
1/2 к.л, черен пипер
2 средни моркова, настъргани на едро ренде
1 стрък целина, нарязана на ситно
1 глава лук, нарязан на ситно
3 филии хляб, без кората
100 мл стопено масло
1/2 ч.л. салвия
1/2 ч.л. мащерка
2 с.л, галета
2 с.л. нарязан на ситно магданоз
1/2 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне
Рибата се нарязва на порции и се подрежда плътно една до друга в тавичка.
Хлябът се нарязва на дребни кубчета.
Рибата се поръсва с лимоновия сок, солта и пипера.
Смесват се морковите, целината, лукът, хлебните кубчета, маслото, салвията,
мащерката и малко сол. Всичко се разпределя върху рибата.
Разбъркват се галетата, червеният пипер и магданозът. Поръсват се най-отгоре.
Ястието се пече около 30 мин. на 180 градуса.

Няма коментари: