сряда, януари 16, 2008

Бишкотена торта с целувки

  • 250 г бишкоти
  • 20 целувки
  • 4 яйца
  • 1 и половина чаша пудра захар
  • 50 г какао
  • 200 г масло
  • 3 лъжици пудра захар
  • Ром
  • Ванилия

Разбиват се на слаб огън яйцата с 1 чаша пудра захар, докато сместа се сгъсти. Прибавя се 50 г какао, като се разбива отново. Бърка се, докато изстине. Отделно се разбива маслото с 3 лъжици пудра захар и двата крема се съединяват, добавя се ром и ванилия.

Нареждат се един ред бишкоти, натопени в рядък захарен сироп с 1 лъжица ром. Намазват се с крем, после се редят леко сплескани целувки, пак крем, накрая цели целувки. Поръсва се със шоколад.

Няма коментари: